cropped-logo.png
Beste Buurtbewoners,

Er is weer héél wat te melden en dus weer tijd voor een nieuwsbrief. Het is een flinke nieuwsbrief geworden, maar wel allemaal met belangrijke en nuttige info, dus ga er maar even voor zitten ;-).

Buurt BBQ

De Buurt BBQ wordt dit jaar georganiseerd door het huizenblok Splijtloffkamp 11-25. Jullie hebben daar inmiddels al een briefje van ontvangen. Zet 10 september alvast in jullie agenda!

De organisatie van de BBQ blijft (zoals het altijd al is geweest) bij de buurtbewoners. Enige verschil met voorgaande jaren is dat deelname van leden aan de BBQ al (deels) verwerkt zit in de contributie voor de Buurtvereniging. Zoals al eerder aangekondigd zal iig dit jaar de Buurt BBQ voor leden van de buurtvereniging geheel kosteloos zijn.

Voor komende jaren zal er een budget vastgesteld worden wat gebruikt kan worden uit de Buurtvereniging kas. Het is dan aan het organiserende huizenblok om te bepalen welke (aanvullende) bijdrage eventueel wordt gevraagd aan leden en niet leden.

Partytent gedoneerd door Peter en Claudia

De partytent van Peter en Claudia, die wel vaker gebruikt is bij de Buurt BBQ, is door Peter en Claudia gedoneerd aan de buurtvereniging! Hartelijk dank daarvoor! Deze partytent van 5x8 meter kan bij de Buurt BBQ gebruikt worden, maar kan ook door de buurtbewoners gehuurd worden voor €25,- per dag. Inkomsten van de verhuur komen ten goede van de Buurtvereniging. Op de website zal nog verdere informatie volgen.

Inrichting speeltuin/plein

Inmiddels is het alweer een tijdje geleden dat de gemeente het speeltuintje heeft aangepast. In het wijkkrantje van juni heeft ook een leuk artikel gestaan (lees hier het artikel, pagina 15). We zijn echter nog niet klaar! In het najaar worden nog 3 bomen en een heg aangeplant. Niet meer helder hoe het uiteindelijk er precies uit moet komen te zien? Bekijk hier nog eens het plan.

In het perkje zijn nu tijdelijk want plantjes geplaatst. Zodra daar de bomen geplant worden, komt daar ook definitieve beplanting. Wat er precies in het perkje komt, wordt nog uitgezocht door de Groencommissie. Ook wordt er nog een bloembak geplaatst door de gemeente. Dit alles zal bekostigd worden door de gemeente (zie verderop "Premie op actie").

De eerder genoemde Groencommissie is verantwoordelijk voor het onderhoud van het groen (maaien gras, sproeien gras / beplanting) en heeft voor de zomermaanden een rooster opgesteld zodat alles er netjes bij blijft staan.

Premie op actie budget

Tot dusver zijn er nog vrijwel géén kosten gemaakt door de Buurtvereniging (enkel voor een paar rubberen tegels via Marktplaats :-) ). Ook voor de acties die nog uitstaan (bloembak en definitieve beplanting) zullen zeer waarschijnlijk geen kosten gemaakt worden. Wij doen hier namelijk een 'Premie op actie' aanvraag voor. In deze zelfde aanvraag nemen wij ook Whatsapp buurtpreventie borden mee.

Krappe parkeerplek

De doorgang bij de parkeerplek ter hoogte van Splijtloffkamp nrs 21/23 (bij het oude hinkelpad) is door de aanpassingen aan de speeltuin erg krap geworden. Dit was zo niet de bedoeling, maar helaas niet meer terug te draaien (ook de afvoerput is verlegd). Het verzoek (en advies) om deze parkeerplek daarom zo veel mogelijk vrij te houden.

Save the date: 26 okt - Algemene ledenvergadering

Zet alvast in jullie agenda! Woensdag 26 oktober om 20:00 is er een Algemene ledenvergadering. Alle leden (huishoudens) worden hiervoor uitgenodigd en krijgen de mogelijkheid om mee te stemmen over de toekomst van de vereniging; het beleid, de activiteiten, de bestuurders, de financiën, enzovoort. Alle leden hebben stemrecht, dus de stem van ieder lid geldt.

Verder informatie volgt, maar zet deze datum svp alvast in jullie agenda! Om besluiten te kunnen nemen moet minstens 2/3 van de huishoudens aanwezig zijn.

Wist je dat?

  • Alle nieuwsbrieven zijn terug te lezen op de website.
  • Alle leden kunnen inloggen op de website.
  • Na inloggen kun je documenten doornemen (zoals de statuten) en een smoelenboek bekijken (en jezelf + huisgenoten toevoegen!)
  • Willen ook andere huisgenoten deze nieuwsbrief in de mail ontvangen? Geef dit even door via info@splijtloffplein.nl, uiteraard met vermelding van het e-mailadres.


Dat was het weer voor nu. Wensen we jullie allemaal een fijne zomervakantie!!Met vriendelijke groet,
De bestuurders van Buurtvereniging SplijtloffpleinMartijn Hoogma - Gruitmeesterslaan 192
Claudia van der Weyde - Splijtloffkamp 15
Marrike Bosch, Gruitmeesterslaan 184Email Marketing Powered by MailPoet