cropped-logo.png
Beste buurtbewoners,

Eindelijk kunnen we een update geven over het plein!
Afgelopen donderdag 4 november hebben we een videomeeting met de gemeente gehad om het definitieve plan te bespreken. Daaraan voorafgaand hebben we een aantal maanden lang heen-en-weer gecommuniceerd met de gemeente. Dat heeft geresulteerd in een plan, wat door de gemeente goedgekeurd is, bekostigd zal worden én wat een zeer aangename verbetering zal zijn voor het plein.

Onderstaand een afbeelding van het plan. Het volledige plan kunnen jullie hier bekijken.
plein20211106

Een paar punten ter toelichting:
  • De afbeelding is noord georiënteerd. Linksboven is dus de uitrit van het plein.
  • De haag, de lage beplanting in het groenvak onder boom 2 en 3 en het gazon nemen wij ter adoptie. Dat zal dus inhouden dat we dit als buurtvereniging gaan onderhouden.
  • De aanleg zal bekostigd worden door de gemeente.
  • Het speeltoestel kon nog niet vervangen worden omdat de gemeente deze nog niet heeft afgeschreven en daarom (ook uit oogpunt van duurzaamheid) nog niet wil vervangen. Een nieuw speeltoestel is op den duur wel mogelijk.
  • Het speelzand wordt vervangen door gras. Zodra ook het speeltoestel vervangen kan worden, zijn er ook weer mogelijkheden om ook de ondergrond te bespreken.
  • In plaats van het speelzand kunnen we zelf een zand/speeltafel in de speeltuin plaatsen.
  • De bomen die aangeplant zullen worden zijn (zie nummers op de tekening):
  • De haag wordt een beukenhaag.
  • Aan de parkeerplaatsen gaat niets veranderen. Er komen dus géén parkeerplaatsen te vervallen.
  • Om aan alle eisen anno 2021 te voldoen en om het in/uit rijden van de parkeerplekken aan de rechterkant (op de tekening) eenvoudiger te maken, wordt het stukje speeltuin rechtsboven verhard.
Wat gaat er nu gebeuren?
Het plan wat er nu ligt is eindelijk een plan wat naar ons idee (het bestuur) een flinke verbetering is én waar de gemeente aan mee wil/kan werken. Punten die we liever nog anders zouden willen (ander speeltoestel, etc) kunnen in de toekomst eventueel nog aangepakt worden.

Om er zeker van te zijn dat het plan in het voorjaar uitgevoerd kan worden, willen we de gemeente zo snel mogelijk akkoord geven. Mochten er nog zwaarwegende bezwaren zijn op dit plan, dan horen wij deze daarom graag vóór 30 november. Laat dit dan weten via info@splijtloffplein.nl, of loop even langs bij Gruitmeesterslaan 192.

Hoe gaat het verder met de buurtvereniging?
In een volgende nieuwsbrief hopen we een planning door te kunnen geven voor de aanpassingen aan het plein. In diezelfde nieuwsbrief zullen we ook verdere informatie geven over de buurtvereniging.

Wil je verder meedenken over de buurtvereniging? Personen die zich nog kandidaat willen stellen voor het bestuur of toekomstige commissie, kunnen zich melden via info@splijtloffplein.nl.

Tot slot
Deze nieuwsbrief is verzonden aan iedereen die zich al heeft aangemeld als lid van de buurtvereniging. Op de website staat een overzicht van huishoudens die meedoen aan de verenging. Heb je (nieuwe) buren die niet meedoen, geef ze dan vooral deze info door. Iedereen kan alle nieuwsbrieven altijd bekijken via de website.Met vriendelijke groet,

Bestuur Buurtvereniging Splijtloffplein